Kultur

Det betyder enormt meget for os, at stemningen ombord er god, afslappet og præget af godt humør. Vi er alle sammen taget afsted for at få oplevelser, nyde livet og have det skønt. Der skal være plads til alle, alle skal føle sig hjemme, og alle skal hjælpes ad, for at det kan lykkes. Selvom båden er rummelig, så kommer vi til at bo mange på meget lidt plads. Når vi stævner ud på et togt, er det derfor vigtigt, at alle bidrager med tålmodighed, et åbent sind og gerne vil fællesskabet. Det at sejle og rejse sammen kræver, at alle deltager; ikke bare i sejladsen, men i hele driften af båden. Det handler om at skabe et fællesskab, hvor alle hjælper hinanden, deles om madlavning, sejlads og oprydning. Man svinger en karklud, hvis der trænger til det. Vi vil ikke være den løftede pegefinger, og for at vi undgår det, skal alle tage deres del af ansvaret – hvilket vi slet ikke er i tvivl om, at alle selvfølgelig gør.

Økonomi

For at gøre det hele lettest muligt, har vi inkluderet så mange af de variable omkostninger som muligt i vores køjepris. På den måde undgår vi, at der undervejs kommer uventede udgifter. Samtidig kan du lettere gennemskue, hvad din rejse reelt kommer til at koste.

Køjepris

kr 470
 • Køjeplads ombord på Norr
 • Vedligehold af båden, gummibåde og alt grej
 • Dykning (fun dives) inkl. leje af udstyr
 • Wakeboard
 • 4 SUP boards
 • Harpuner til UV-jagt
 • Brug af lille dinghy
 • Al brændstof
 • Forsikring af skibet
 • Havnepenge
 • Abonnementer til sikkerhedsudstyr,
  Epirb- satellitudstyr
 • Skibets toldgebyr
Book i dag

Køjepenge
Vi har forsøgt at gøre omkostningerne så simple som muligt. Derfor betaler man en køjepris på 470 kr. per kalenderdag. Foruden at dække vedligehold, driften og skibets forbrug inkluderer det alle aktiviteter ombord; heriblandt fri dykning (fun dives), wakeboard, fire SUP boards, 2,5 hk dinghy, harpuner, hængekøje, mm. 
De omkostninger, som kommer oveni til OceanSailors, er betaling til ens kurser og/eller certifikater.

Fællesomkostninger
Foruden køjeprisen kommer der fællesomkostninger samt egne udgifter. Fællesomkostningerne afhænger af indkøbspriserne i de pågældende lande. De afregnes internt mellem alle gaster ombord og dækker dagligvareindkøb, primært mad og drikke. Vi anbefaler, at man ikke har et stramt budget, da der bør være plads til uforudsete ændringer og ønsker. 

Diverse
Der vil desuden være nogle ekstra omkostninger, som er individuelle. Det er bl.a. flybilletter, vacciner, corona-tests, restaurantbesøg, visum samt skæg og ballade. Det er omkostninger, som både kommer undervejs og inden afrejse, men det er altid godt at have en buffer, hvis nu det bliver sjovere (dyrere) end forventet.
Der er egenbetaling på lokale park gebyrer.  

Sejlads
Bemærk at der er krav om, at alle ved påmønstring skal erhverve vores søsikkerhedskursus. Vi vægter sikkerhed meget højt ombord. Det er vigtigt for både dig, os og de andre ombordværende, at sikkerheden er i top. Du lærer alt i forhold til mand over bord, førstehjælp, nødsituationer samt hvordan der skal kommunikeres og reageres, hvis uheldet er ude. Det koster 2.000 kr. og du får et certifikat med hjem, som du blandt andet kan bruge, hvis du skal tage en yachtskipper certificering.

Dertil kommer selvsagt de sejlerkurser, som du kunne tænke dig. Du kan se priserne på de forskellige certifikater inden for sejlads her. 

Dykning
Der er rig mulighed for at tage dykkercertifikat(er) ombord på Norr. Vi uddanner fra PADI Open Water til Divemaster. Hvis du allerede har et dykkercertifikat og det er mere end 12 måneder siden, at du sidst har dykket, har vi et krav om, at du skal tage et ReActivate kursus. Det er for at sikre sikkerheden under vand og genopfriske diverse færdigheder. ReActivate koster 800 kr. 

Kommer du afsted og bliver motiveret til at tage et ekstra certifikat oveni, er det i de fleste tilfælde muligt. Vi skal blot have mulighed for at lægge det ind i planlægningen på turen. Sørg selv for at medbringe det basale udstyr; maske, snorkel, våddragt og svømmefødder.

Du kan se vores forskellige dykkercertifikater samt øvrige aktiviteter her, hvor du også finder relevante priser. 

Booking forhold
Du er sikret pladsen på togtet, så snart køjepengene er overført.  
Hvis det sker, at du bliver forhindret i at tage afsted, kan du melde fra togtet minimum 6 måneder inden togtets start og få refunderet køjepengene, foruden 2.000 kr. i administrationsgebyr. Er der mindre end 6 måneder til afrejse og du gerne vil aflyse, refunderes køjepengene ikke.

Du kan også blive ombooket på et andet togt, uden beregning, frem til 6 måneder inden togtets begyndelse. Ellers er det muligt at ombooke frem til 3 måneder inden afgang mod et administrationsgebyr på 2.000 kr. Herefter tæller det som afbestilling.

OceanSailors forbeholder sig retten til at ændre i togtplaner; både destinationer og datoer. Det sker yderst sjældent, men det kan ske, at vi er nødsaget til at tilpasse rejsen efter de forhold, vi befinder os i.  

Lækre partnerskaber og rabatter: 

Rejseklinikken: Vi har indgået en samarbejdsaftale med Rejseklinikken i Charlottenlund, der i mere end 20 år har rådgivet og vaccineret alle rejselystne borgere. Du får 10% rabat på rejsevaccinationer, gratis rejserelevant mundtlig og skriftlig rådgivning samt gratis udstedelse af rejserelevante recepter. Har du ikke mulighed for at besøge Rejseklinikken, kan du booke en telefonisk konsultation for 250 kr., hvor du kan få afdækket vaccinationsbehov samt få den samme destinationsrelevante rådgivning som ved personligt fremmøde.

KingFish
Gaster, som rejser med os, får 10% på alle ikke-nedsatte varer hos KingFish i København. Vi har også online rabatkode.  

DykkerButikken
Gaster, som rejser med os, får 10% hos Dykkerbutikken i Aarhus. Vi har også online rabat kode. ´

Fakta

Der er altid rigtig mange praktiske småting at holde styr på. Vi har samlet nogen af dem her.
Siden opdateres løbende, så det er en god idé at tjekke igen inden afrejse!

 • Hvis du har brug for medicin på dagligt basis, vil vi meget gerne vide det. På den måde ved vi, hvordan vi skal forholde os, hvis uheldet er ude.
 • Derudover er det vigtigt, at du medbringer bevis på, at medicinen er receptpligtigt, da det kan kræves at bevise det i nogle lande. 
 • Ombord på Norr er sikkerheden i højsæde! Du kan læse om sikkerhed ombord på Norr her.
 • Økonomisk sikkerhed ombord er vigtigt for både dig og os. Vi har et stærkt bagland, og skulle ulykken være ude, er der altid plads i budgettet til at få fikset det pågældende. Båden er sikret fra top til tå, så der ikke sker noget uventet. 
 • Vi anbefaler dig at bestille fleksible flybilletter. Det kan blive nødvendigt at ændre i dato og destination. De fleksible flybilletter passer derfor til gaster.  Eksempelvis har www.kiwi.com fleksible billetter og mange forskellige udbydere har “ændringsbare flybilletter”. 
 • Du er selv ansvarlig for at tjekke, hvorvidt du skal have visum i forbindelse med dit togt samt at anskaffe det.
 • Du skal søge ESTA for at rejse igennem USA. Det gælder også for mellemlandinger.
 • Du skal søge indrejsetilladelse igennem Canada samt eTA, hvilket du kan læse mere om her. 
 • Pak i en taske i stedet for en kuffert - vi har ikke plads til kufferter ombord.
 • Selvom båden er stor, så er der altid småt ombord på en båd - husk det når du pakker. Der er begrænset mængder af plads.
 • Husk også at have et gyldigt pas til minimum et halvt år ud i fremtiden. 
 • Vi kan desværre ikke give garantier for hverken at lave vegansk eller vegetarisk mad ombord. Vi er begrænset af vores muligheder, og der vil være mange lange stræk og destinationer, hvor vi ikke kan opfylde bestemte ønsker.
 • Allergier vil vi gerne vide på forhånd. Det er ikke altid lige til at være multiallergiker på en øde ø på den anden side af jorden.
 • Giv os et heads up, så taler vi om det.
 • Som udgangspunkt er reglen klar: Vi sejler og drikker ikke på samme tid, men vi ville lyve, hvis vi sagde, at vi ikke elsker en lille en. Enten til en rolig solnedgangssejlads, eller når vi skal krydse Atlanten. Alt med måde!
 • Rygning skal foregå på dæk og med hensyntagen til de øvrige ombordværende.
 • Der tolereres ingen former for stoffer og narkotika ombord. 
 • Alt efter hvilke vacciner du har på forhånd, og hvad du mangler, er det dit eget ansvar at tjekke det.
 • Der er mulighed for at se, hvilke vacciner du skal have i de enkelte lande her.
 • Vi deler altid sejladsen op. Der bliver lavet en vagtplan, så alle ved hvornår, de er henholdsvis på og fri fra vagt. Der vil altid kunne ske ændringer, og alt godtfolk står selvfølgelig til rådighed, sådan at sejladsen altid vil være tryg, sikker og god for alle.
 • Sørg for at have styr på dine forsikringer hjemmefra; både hvis du skulle blive syg eller skal have sygetransport, men også i tilfælde af at du på forhånd ved, at du skal dykke.
 • Det er vigtigt, at du har styr på din egen ulykkes- og rejseforsikring. Vi har styr på alt, hvad der er af forsikringer i forhold til båden.
 • Vi forholder os til de regler, der er i det land, vi opholder os i. 
 • Det kan være et krav, at der skal laves en test før og efter påmønstring, eller der kan være krav til karantæne. Det er vigtigt, at du inden afrejse tjekker, hvordan forholdene er i det land, hvor du påmønstrer. Vi opdaterer løbende siden her, men det er dit eget ansvar at holde dig opdateret.
 • Vi kan ikke stilles til økonomisk ansvar, hvis der sker ændringer i af- og påmønstring, ændrede sejladsplaner eller togter som ikke kan gennemføres pga. krigshandlinger, naturkatastrofer, pandemier, pludselig opståede restriktioner samt lignende.
 • Der er internet ombord, men det er forbeholdt crew. Det er også langt federe at nyde udsigten og få sig en dukkert end at tjekke e-boks, når nu vi er afsted. 
 • Vi ønsker gensidig respekt ombord.
 • Skabes der uoverensstemmelser mellem skipper/crew og en gast, så vil der i værste tilfælde være mulighed for, at skipper kan bede gasten afmønstre. 

Hvis du har øvrige spørgsmål, kan du fange os på mail her: